Kaker

Barnevennlig sjokoladekake

Published on: 26. juli 2015
0 comments

Søndag!

3

1

I dag er det en skikkelig regnfull dag, jeg elsker jo regnet, men må innrømme at sommeren i Norge kunne vært noe bedre..

Men uansett vær så hadde min niese og nevø bursdag i går. De ble hele 1 år og da måtte jeg jo diske opp med kake. Denne sjokoladekaken er ganske mild på smak. Det er selvfølgelig lurt å passe på så barna ikke setter nonstop i halsen, så hvis du ikke tar sjansen så pynt gjerne med noe annet. Her kommer oppskriften:

Ingredienser kakebunn:

2 egg
200 g sukker
200 g hvetemel
50 g kakaopulver
1,5 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts salt
1,5 dl kefir
1,25 dl vann
2,5 ss solsikkeolje eller rapsolje

Forvarm ovnen til 180 grader
Kle bunnen av to 20 cm runde former med bakepapir og smør sidene med smør.

Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland sammen mel, kakaopulver, natron, bakepulver og salt. Tilsett melblandingen sammen med kefir, vann og olje i eggedosisen. Bland alt godt sammen. Fordel røren i de to formene og stek i 25-30 minutter. Avkjøl kakene i 5 minutter før du snur formene på hodet og tar kakene ut. Avkjøl helt på rist. Lag sjokoladekremen mens kakebunnene avkjøles.

Sjokoladekrem:

375 g mykt smør

225 g melis

150 g mørk kokesjokolade

150 g lys kokesjokolade

1-1,5 ts salt

Nonstop til å pynte kaken med

Pisk smør og melis hvitt. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet i en kjøkkenmaskin med ballongvisp. Hakk sjokoladen i små biter og smelt over vannbad. Tilsett den smeltede sjokoladen i smørkremen og pisk alt sammen. Smak til med salt, jeg synes det er godt når kremen er litt salt. Nå kan det godt være at sjokoladekremen er litt for rennende, sett hele bollen inn i kjøleskapet i 10-15 minutter. Da vil kremen stivne. For å montere kaken skjærer du først av “toppene” på kakebunnene. Så skjærer du hver kakebunn i to slik at du står igjen med 4 kakebunner. Fordel sjokoladekrem mellom hver bunn og stable oppå hverandre. Dekk tilslutt hele kaken med kremen og pynt etter eget ønske.

2

Share